UWV werkbedrijf

Een ontslag is natuurlijk nooit leuk, maar het laatste wat je moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. Als je weer snel een leuke baan wilt vinden, zul je toch zelf actief op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan.

En dan hebben we het nog niet eens over de uitkering. Als je ontslagen wordt dan wil je natuurlijk wel dat je nu elke maand een uitkering krijgt. Om hier recht op te krijgen zul je toch enkele dingen hiervoor moeten doen. Inschrijven bij het uwv is hiervoor de eerste stap.

Inschrijven als werkzoekende

Ben je ontslagen of kom je zonder werk te zitten, bijvoorbeeld omdat je contract niet wordt verlengd, dan zul je je moeten inschrijven bij het uwv als werkzoekende om recht te krijgen op een uitkering. Als je een uitkering krijgt dan moet je je namelijk wel aan enkele regels houden. Je moet laten zien dat je actief op zoek bent naar een nieuwe baan. Inschrijven als werkzoekende is hiervoor een stap.

Daarnaast zul je elke maand een x aantal sollicitatiebrieven moeten versturen. Dit verhoogt de kansen dat je snel weer een nieuwe baan vindt en dit bespaart de overheid dus geld.

UWV werkbedrijf vestigingen; door heel Nederland

UWV werkbedrijven zijn gevestigd in heel Nederland. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je van Limburg naar Friesland moet gaan om je in te schrijven als werkzoekende. Kijk gewoon even op de site van het uwv om te zien welke vestiging van het uwv het dichtste bij jou in de buurt is.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op