Waarom een ontslagronde?

Bij de meeste bedrijven is er een ontslagronde omdat er sprake is van een reorganisatie. Ook is er een ontslagronde mogelijk wanneer verschillende bedrijven met elkaar gaan fuseren. Hoe werkt echter deze ontslagronde en wat heeft dit voor gevolgen voor uw baan?

Via de OR wordt er een vergadering belegd of via de media wordt er al ruchtbaarheid aan gegeven. Binnen het bedrijf en in overleg met het UWV worden de beslissingen genomen over wie en wanneer iemand ontslag krijgt.

Er moet een goede begeleiding zijn van zowel de Werkgever als het UWV, omdat de werknemer in een positie terechtkomt welke hij/zij niet in de meeste gevallen niet prettig zullen vinden. De werknemer is hier totaal niet op voorbereid. In vele gevallen wordt de werknemer naar huis gestuurd met extra salaris en soms een bonus.(oprotpremie).

Voorkom extra leed

Bij ontslag staat meestal de wereld van de werknemer op zijn kop. De werknemer wordt naar huis gestuurd met heel veel informatie, welke hij/zij op dat moment totaal niet begrijpt. Er gebeuren, op het moment van ontslag, zoveel onverwachtse dingen, dat de werknemer tijd nodig heeft om het ontslag te verwerken. De Werkgever en het UWV, hebben de taak, de werknemer zo goed mogelijk te begeleiden. Deze begeleiding bestaat uit het invullen van alle formulieren tot voorlichting van de rechten en plichten, die de werknemer heeft, naar zijn/ haar werkgever en eventuele instanties toe.

Het belang van Juridische bijstand

Wanneer de werknemer in een ontslagronde is terechtgekomen, is het van groot belang, dat de werknemer, Juridische bijstand krijgt. De advocaat of Jurist weet in ontslag situaties de juiste raad te geven. Zelf als het komt tot een Rechtszaak, kan de advocaat de werknemer bijstaan. Er bestaan in de Juridische wereld zoveel verschillende rechten en plichten, dat er een noodzaak bestaat om Juridische bijstand te nemen. Wanneer U geen Juridische bijstand neemt, kunt U weleens aan het kortste eind trekken, zodat U eraan te kort komt. U weet in vele gevallen niet waar U allemaal recht op heeft. Dat weet Uw advocaat wel.

Welke Jurist bij een ontslagronde

Er zijn Juristen, die gespecialiseerd zijn in ontslagrecht. Wanneer U deze Jurist raadpleegt, kan het weleens zijn, dat U er financieel goed uitspringt bij deze vervelende ontslagronde.
Meestal heeft Uw bedrijf zelf al een advocaat. Het is niet raadzaam om deze advocaat te raadplegen, maar iemand te raadplegen, die geen connecties heeft met Uw bedrijf. Het bedrijf staat meestal bij een rechtszaak lijnrecht tegenover U. Het bedrijf wil van U af. Een ontslag met wederzijds goedvinden zit er niet in. De advocaat in ontslagrecht, kan er het beste voor U uitslepen.

Welke kosten voor bijstand

De kosten voor juridische bijstand worden berekend naar inkomen. Wanneer U een inkomen heeft en U komt in aanmerking voor een advocaat van onvermogen is er een kleine eigen bijdrage. Heeft U een inkomen, wat boven modaal is, wordt er per half uur een tarief gerekend. Wordt het echter een rechtszaak en U wint deze rechtszaak, dan worden deze kosten op de tegenpartij verhaald. Laat U goed voorlichten door Uw advocaat, zodat U van te voren weet, welk bedrag U kwijt bent en welke kosten er voor Uw rekening zijn.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op