Ontslagen worden door een verstoorde werkrelatie

Als je ontslagen wordt dan zul je waarschijnlijk een hele grote domper moeten zien te overwinnen. Werk neemt namelijk een belangrijk deel in van ons leven.

8 uur per dag zijn we er mee bezig, dus mensen gaan vanzelfsprekend op zoek naar een baan die ze leuk vinden en waar ze met plezier naar toe gaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen het ook daadwerkelijk naar zijn of haar zin heeft op het werk.

De werkgever kan meer en meer van de werknemer verwachten, hij/zij kan steeds andere taken en functies voor de kiezen krijgen, en hierdoor kan de werkrelatie enigszins veranderen. Dit kan ook gebeuren als er wat met collega's gebeurt en dit voor enige strubbelingen in het bedrijf zorgt.

In de meeste gevallen lossen deze problemen zich wel weer op, maar in een aantal gevallen kan het door-ebben en zorgen voor een andere werksfeer, andere werkomstandigheden of zelfs tot een verstoorde werkrelatie.

Ontslag aanvechten

Wordt je ontslagen door een verstoorde werkrelatie en ben je het hier niet mee eens? Doe dan in ieder geval het volgende:

  • ga niet akkoord met het ontslag
  • schakel meteen een advocaat in

Leg aan je advocaat de situatie uit en waarom je het er niet mee eens bent. De advocaat kan nu gaan beginnen met het verzamelen van informatie waardoor hij zo’n sterke zaak kan maken dat het ontslag kan worden aangevochten in de rechtszaal.

Reden van ontslag

Als je wordt ontslagen is de reden van het ontslag heel erg belangrijk. Een werkgever mag een werknemer namelijk niet zomaar ontslaan. Hiervoor moet een goede reden worden gegeven die wettelijk gezien juist is en een ontslagreden die ook nog eens bewezen kan worden. Een vermoeden van diefstal of alcohol drinken tijdens het werk is bijvoorbeeld niet voldoende, je moet het kunnen aantonen. Als je het niet eens bent met de reden van ontslag of je denkt dat dit wettelijk gezien geen reden mag zijn voor ontslag dan is het belangrijk dat je dit meteen aankaart en zeker niet akkoord gaat met het ontslag.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op