Ontslagen worden tijdens ziekte

Ziek zijn is al vervelend zat. Zeker als je hierdoor wordt beperkt in je dagelijks leven en dus ook in je werk. Als je wordt ontslagen terwijl je ziek bent is dat natuurlijk helemaal erg vervelend. De werknemer kan er vaak ook niks aan doen dat ie ziek is! De werknemer zou het zelf ook graag anders willen, maar het is helaas nou eenmaal zo.

Aan de andere kant is het zo dat de werkgever op deze manier niks aan je heeft in het bedrijf. Gelukkig zijn er voor beide partijen goede afspraken gemaakt in het Nederlands Recht. Zo zijn zowel de werkgevers als de werknemers enigszins beschermd tegen ontslag bij ziekte.

Wat is de reden van ontslag?

Als je ontslagen wordt terwijl je ziek bent zul je waarschijnlijk al snel gaan denken dat het ontslag te maken heeft met je ziekte. Je maakt natuurlijk zelf al het rekensommetje: je kunt niet werken, dus je kost het bedrijf alleen maar geld.

Ook al heb je het vermoeden, dan is het alsnog belangrijk om te weten om welke reden je ontslagen bent. Je mag namelijk niet zomaar ontslagen worden omdat je ziek bent.

Niet akkoord gaan met het ontslag

Heb je het gevoel dat je om onjuiste en onwettelijke redenen ontslagen bent? Ga dan niet akkoord met je ontslag! Schakel een ontslag jurist in en kaart samen met deze jurist het ontslag aan.

De kantonrechter behandelt individuele ontslagzaken. Ook voor collectief ontslag kan de kantonrechter worden ingeschakeld. Als eerste schrijf je een schriftelijk protest tegen het ontslag, waarin je uitlegt waarom je het niet eens bent met het ontslag. Hierna kun je nog eens mondeling uitleggen waarom je het oneens bent met het ontslag. Uiteindelijk zal de rechter bepalen wie gelijk heeft en wat de uitslag zal zijn.

Als het ontslag onterecht is moet de werkgever het ontslag ongedaan maken of de werkgever moet een hoge ontslagvergoeding betalen. Ga dus nooit zomaar akkoord met je ontslag, want dan kun je een hoop dingen mislopen waar je eigenlijk gewoon recht op hebt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op