Met jurist naar rechter

Ben je ontslagen als werknemer? Of heb jij als werkgever iemand ontslagen? Tenzij er sprake is van een wederzijds goedvinden zal het ontslag anders door de kantonrechter moeten worden beoordeeld.

Het is dan ook niet meer dan logisch om hiervoor een jurist in te schakelen. Een jurist kan je adviseren en bijstaan tijdens het proces bij de kantonrechter.

Een jurist voor de werknemer

Wordt je als werknemer ontslagen en ben je het hier niet mee eens of kom je er samen met de werkgever niet uit voor een wederzijds goedvinden? Dan zien jij en je werkgever elkaar bij de kantonrechter. Bij de kantonrechter geef je eerst schriftelijk commentaar waarom je het niet eens bent met je ontslag. Hierna volgt een mondelinge fase. Hierin kun je dus tegen de kantonrechter vertellen waarom je je ontslag niet terecht vindt. Een jurist kan voor jou objectief en met verstand van zaken naar je ontslag kijken. Heeft je werkgever recht van spreken om jou te ontslaan? Op welke punten maak jij een goede kans om je ontslag aan te vechten? Dit kan een jurist beter voor jou beoordelen dan jezelf kunt doen.

Een jurist voor de werkgever

Als werkgever iemand ontslaan is niet niks. Groter kans dat jij voor het ontslag dus al contact hebt gehad met een otslagjurist of ontslagadvocaat. Iemand onterecht ontslaan kan je namelijk als werkgever duur komen te staan. Niet alleen qua mogelijke boetes, maar ook qua negatieve publiciteit. Als werkgever denk je er dus wel 3 keer goed over na voordat je iemand ontslaat. Verder kan een jurist bij de kantonrechter nog eens duidelijk maken waarom het ontslag wettelijk terecht is. Een jurist kan dit ook onderbouwen. Een jurist verhoogt dus jou kansen op een goede uitslag voor jouw kant.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op