Waarom kiezen voor mediation?

Mediation is een manier om geschillen op te lossen, zonder dat daar een juridische procedure met een advocaat en een rechtbank voor nodig is. Vaak wordt er niet aan mediation als ontslaghulp gedacht en is de gang naar een ontslag advocaat onverbiddelijk. Toch is dat jammer, omdat er dan vaak een nog grotere wig gedreven wordt tussen de diverse partijen.

Er kan bij tal van gevallen voor mediation gekozen worden. Of het nu een geschil met buren of familie is, een geschil met uw werkgever of een geschil met openbare instanties, mediation kan voor de oplossing zorgen. Kiezen voor mediation is een oplossing wanneer er nog enig overleg mogelijk is en de relatie nog niet compleet verstoord is.

Welke mediator

Wel is het van belang, dat u een mediator kiest die gespecialiseerd is op dat gebied waar u de mediator voor wilt inschakelen. Is het dus voor een arbeidsgeschil, schakel dan een mediator in die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. U bent zelf vrij een mediatior naar eigen keuze in te schakelen. Het vaak van mediator is niet beschermd, zodat iedereen dit beroep mag uitoefenen. Het NMI (Nederlands Mediation Instituut), is een onafhankelijk instituut, waar veel mediators bij zijn aangesloten. Dit instituut controleert de mediator en bewaakt de kwaliteit. Indien u een mediator wilt, is het aan te bevelen het register van het NMI te bekijken of de mediator daar is aangesloten.

Wat zijn de kosten

E kosten die een mediator met zich mee brengt, hangen af van de betreffende mediator en het aantal uren dat u de mediator inschakelt. De kosten van een mediator bestaan namelijk hoofdzakelijk uit een uurtarief. Iedere mediator mag zijn of haar eigen uurtarief bepalen, hier kunnen dus grote verschillen in ontstaan. In tal van gevallen wordt er bij mediation afgesproken, dat de kosten tussen de beide partijen worden verdeeld.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op