Hoeveel kosten berekent een ontslag advocaat?

Omdat je noodzakelijkerwijs kosten moet maken om juridische ondersteuning te krijgen is het vooraf van belang om te weten hoeveel je kwijt kunt zijn. Bij een standaard ontslag kun je normale kosten ontslag advocaat verwachten en dus blijft het betaalbaar. Is er echter een omstandigheid ontstaan waarbij gerechtelijke stappen moeten worden genomen, bestaat de kans dat de kosten aanzienlijk oplopen. Wat kun je aan kosten verwachten en hoe ga je dat bij een ontslag verder bekostigen? Uiteraard heb je goede juridische assistentie nodig en dus kan een vergelijk tussen kosten ontslag advocaten vooraf noodzakelijk zijn. Waar moet je op letten bij een ontslagprocedure en hoe kunnen de kosten ontslag advocaat daarbij worden gefinancierd?

Is er een sociaal plan?

Een belangrijk aspect van ontslag – veelal van toepassing bij collectief ontslag – vormt het sociaal plan. Het komt geregeld voor dat binnen de eerste ontslagronde een vergoeding voor iedere ontslagene is opgenomen om de kosten ontslag advocaat mee te dekken. Laat je dus daartoe informeren omtrent de extra financiële voorwaarden verbonden aan het collectief ontslag. In andere gevallen is er zelfs voor een sociaal plan geen financiële ruimte en dienen kosten ontslag advocaat via de ontslagvergoeding of eigen middelen worden bekostigd.

Kosten ontslag advocaat vaste prijs

Maak je gebruik van de diensten van een advocaat laat dan vooraf de kosten vastleggen. Spreek een maximum bedrag af zodat je op een goed juridisch advies kunt rekenen zonder dat de kosten de pan uitstijgen. Een tarief per uur zorgt ervoor dat de kosten ontslag advocaat snel ongemerkt stijgen waardoor je minder ontslagvergoeding overhoudt. Bespreek de kosten bij jouw advocaat keus concreet zodat je weet hoeveel het juridisch advies jou persoonlijk gaat kosten.

Gebruik no-cure no-pay

Een methode om kosten ontslag advocaat te bekostigen is door het principe van no-cure no-pay te gebruiken. Wordt er geen resultaat geboekt dan hoeft het je niets te kosten. Indien er wel een positief resultaat wordt bereikt dan hoef je pas een bijdrage te leveren in de kosten ontslag advocaat. Het vormt een laagdrempelige manier om van het juridisch systeem gebruik te kunnen maken zodat jouw ontslagrecht problemen goed worden opgelost. Profiteer van de handige manier om kosten ontslag advocaat te financieren zodat je juridisch effectief bent vertegenwoordigd.

Vergelijk van advocaten bespaart

Om de juiste juridische assistentie bij ontslag te krijgen doe je er goed aan om een prijs kwaliteit vergelijk te doen. De ene advocaat hanteert hoge tarieven en de ander kan van slechte kwaliteit zijn. Om het beste resultaat te bereiken tegen goede voorwaarden is een vergelijk tussen advocaten belangrijk om de kosten ontslag advocaat te drukken.

Hoeveel ben je kwijt?

De hoogte van de kosten ontslag advocaat worden veelal bepaald door de ernst van de situatie in combinatie met hoeveel de werkgever jouw belangen schendt. Gewoonlijk zullen de kosten beperkt blijven echter soms kan het oplopen. Wordt het recht in jouw voordeel beslecht dan kunnen de kosten ontslag advocaat grotendeels worden vergoed. Laat je bijstaan door de ontslag advocaat zodat je juridisch en financieel een goede oplossing kunt realiseren binnen het dreigend ontslag.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op