Onterecht ontslagen worden?

Wordt je ontslagen? Ben je het hier niet mee eens? Vind je dat het ontslag onredelijk is? Dat het een veels te grote straf is voor wat je ook gedaan (of juist niet gaan) zou hebben? Dan moet je zeker niet akkoord gaan met je ontslag. Het eerste wat je moet doen is contact opnemen met een ontslag jurist.

Wat doet een jurist voor je

Als je vindt dat je ontslag onredelijk is en eigenlijk dus niet juist, dan schakel je een jurist in. Een jurist kan beoordelen of jouw werkgever wel het recht heeft om je te ontslaan. De ontslagjurist kan objectief naar de zaak kijken en heeft ook nog eens verstand van de wettelijke regels omtrent een ontslag. Een jurist zou jouw mening dus kunnen bevestigen. Als dit zo is dan weet je dat je sterk in je schoenen staat. Een jurist kan jou ook bijstaan bij de kantonrechter, bijvoorbeeld in geval van een kort geding.

Wat is een onredelijk ontslag?

Er valt eigenlijk niet echt een definitie te geven voor een onredelijk ontslag. Redelijk of onredelijk is toch iets redelijks subjectiefs, het valt niet echt te meten. Wat wel is na te gaan is of een ontslag wettelijk wel of niet wettelijk gegaan is. Zijn de ontslagredenen voor ontslag op staande voet of ontslag bij slecht functioneren wel gebaseerd op juiste gronden? En hoe verstoord is een relatie bij een ontslag door verstoorde relatie? Op basis van uw input en de argumenten van werkgever en werknemer, kan een ontslag heel goed worden aangevochten bij een kantonrechter.

Niet akkoord gaan met ontslag bij kantonrechter

De meeste ontslagen gaan via de kantonrechter. Als je het dus niet eens bent met je ontslag dan vecht je je ontslag aan bij de kantonrechter. Je geeft aan waarom je het niet eens bent met je ontslag. De kantonrechter zal dan uiteindelijk een oordeel vellen over het ontslag. Is het ontslag onterecht? Dan moet of het ontslag worden teruggedraaid of de werkgever moet meestal een behoorlijk hoge ontslagvergoeding betalen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op