Jurist bij ontslag

Of je nu een werkgever of een werknemer bent, bij een ontslag is het al snel raadzaam om een jurist in te schakelen. Een jurist kan je niet alleen advies geven over het ontslag, maar sommige juristen kunnen je ook verdedigen als het ontslag bij de kantonrechter komt. Een goede jurist verhogen je kansen op een goede afloop voor jouw kant. Een jurist weet waar hij of zij op moet letten en aan welke wettelijke regels een ontslag moet voldoen. Met een jurist naar de rechter stappen is dus in vele gevallen aan te raden.

Voor de grotere en zwaardere zaken (bijvoorbeeld ontslagronde doorvoeren) kunt u beter een ontslag advocaat inschakelen, maar in het geval uzelf ontslagen bent, of in geval van het ontslaan van een enkele werknemer, kunt u prima met een jurist uit de voeten.

Als werkgever een jurist inschakelen

Ben je een werkgever en wil je een van jouw werknemers ontslaan? Bijvoorbeeld omdat hij of zij meermaals dronken op het werk is verschenen of omdat er een onwerkbare situatie is ontstaan door zijn of haar toedoen? Dan weet je waarschijnlijk heel goed dat iemand ontslaan niet zo makkelijk is als het lijkt. Het is best lastig om iemand op juiste wettelijke redenen te kunnen ontslaan en dit ook nog aan te kunnen tonen. Ben je dus van plan om iemand te ontstaan dan is het raadzaam om hiervoor een jurist in te schakelen. Kun je iemand op jouw redenen en bewijs ontslaan? Een jurist kan hier een goed oordeel over vellen en je hierin verdedigen voor de kantonrechter.

Een jurist inschakelen als je als werknemer wordt ontslagen

Als je als werknemer wordt ontslagen is het inschakelen van een jurist ook geen overbodige luxe. Als je het niet eens bent met je ontslag kun je je ontslag namelijk aanvechten voor de kantonrechter. De beste manier om in je gelijk te komen staan is natuurlijk door goed juridisch advies en hulp in te winnen. Heeft je werkgever voldoende redenen en bewijslast om jou te kunnen ontslaan? En als je er bijvoorbeeld aan denkt om een ontslag met wederzijds goedvinden af te spreken dan is juridische hulp ook verstandig. Is het een verstandige keuze en maak je goede afspraken? Een jurist kan je vertellen welke keuze je het beste kan maken hierin.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op