Wilt u het arbeidscontract opzeggen?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Heb je het eigenlijk niet meer zo naar je zin met je huidige baan, functie of bedrijf waar je voor werkt?

Elke werknemer zit vast aan gemaakte afspraken, welke in het arbeidscontract zijn vastgelegd. Dit arbeidscontract bevat ook afspraken over het ontslag en de ontbindingsprocedure van uw werken bij het bedrijf. Neemt u zelf ontslag of wordt u ontslagen door een ontslag bij ziekte of een collectief ontslag? Veel situaties zijn wel besproken in het contract, en zijn anders wel wettelijk vastgelegd.

Als je op een ontslag afstevent is het alvast slim om je arbeidscontract te bekijken op hoe jij je contract op kunt zeggen, of hoe de werkgever zich aan het contract dient te houden.

Als je dit namelijk op de juiste manier doet, zoals die staat aangegeven in het arbeidscontract, dan kun je alsnog aan een nieuwe baan beginnen of weten welke stappen u dient te doorlopen, alvorens u kunt stoppen met uw huidige werk.

Contract opzeggen en zoeken naar een nieuwe baan

Het klinkt misschien heel logisch, maar veel mensen weten toch niet echt waar ze moeten beginnen. Begin ik al met het zoeken naar een nieuwe baan voordat ik mijn contract op zeg of moet ik eerst mijn contract opzeggen voordat ik op vacatures ga reageren? Ga natuurlijk altijd eerst solliciteren voor een nieuwe baan voordat je een contract opzegt. Voor hetzelfde geldt lukt het je niet om een nieuwe baan te vinden en dan zit je opeens werkloos thuis.

Contract opzeggen, hoe gaat dat in zijn werk

Hoe je een contract op dient te zeggen is afhankelijk van het contract wat je hebt. Heb je een vast contract, dan zijn er natuurlijk andere regels dan wanneer je ergens als uitzendkracht in dienst bent. In bijna elk contract staat wel een opzegtermijn. Vaak wordt er een opzegtermijn gehanteerd van 1 of 2 maanden. Je dient met een schriftelijke brief je contract op zeggen. Het is niet verplicht om een reden te geven voor het opzeggen van je contract. Je kunt wel nog vragen om een bevestigingsbrief, op deze manier weet je zeker dat de opzegbrief is aangekomen.

Daarnaast kun je opvragen wat je opgespaarde vakantiedagen zijn, wat er gebeurt met het vakantiegeld, tot hoelang je door moet werken, en wat er gebeurt om jouw ontslag financieel en administratief helemaal tot een goed einde te brengen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 84

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op